EB HQ

Info

Location:
State of Mexico

Year:
2020

Area:
8,611

Status:
In progress

Description

We are in charge of the design for the new headquarters of Entretelas Brinco's corporate offices, which are located in a platform above its new storage and distribution center.

The project proposes a contemporary, refined and coherent environment, combining wood and granite and incorporating textiles and threads to align the identity and materiality of the space with the daily productive activity that will be carried out in the offices. We took advantage of the gentle height to incorporate trees and vegetation and we adopted on our interior solution the peculiar character that the steel structure and light roof system give to the space, as well as the view towards the imposing industrial panorama that can be appreciated from the platform that is located in the upper part of the plant.

We took as a basis the information of the daily operation of the company, as well as the dynamics, interaction and way of working of the people to determine the distribution and functional solutions for the space. Motivated by the directors of Entretelas Brinco, who have collaborated so that the project is at the forefront, we did a Workshop led by Herman Miller involving the people who work in the company. The workshop capitalizes on the knowledge that HM has gathered from the corporate world over the years; the spatial solution is the result of useful and current design methodologies that allow us to analyze, understand and reinvent the peculiar way of working of each company.

We are aware that nowadays our ways of work are under profound alterations and that the world and needs that architecture has to solve are constantly changing, for which, as in all our projects, we resolved and guaranteed flexibility for the spaces, offering in the offices different work dynamics and environments as well as work spaces that can be used provisionally, seeking to cause more experimental and informal dynamics that seek to question conventional solutions and unleash creativity and innovation.

The spaces that motivate flexible work dynamics are available for the use of all staff and surrounded by a system of textile pallets specially designed for this project that can open and close depending on the privacy or exposure needs that become necessary over time and different uses that are given to space.

Thus, all the spaces are tailored to Entretelas Brinco, causing collaboration and interaction of people, projecting and preparing the company to adapt and respond to the ways of working that may arise in the future.

Credits

Architectural project:
Jaime Micha Balas + Jacobo Micha Mizrahi + Alan Micha Balas

Collaborators:
Diseño: Antonio Chong, Luis A. Morelos.

Renders:
ARCHETONIC